Marka Oluşumu Ve Yönetiminde Ajansın Yeri

Marka Oluşumu Ve Yönetiminde Ajansın Yeri

Marka Oluşumu Ve Yönetiminde Ajansın Yeri

Basitçe söylemek gerekirse, markanız bir müşterinin genel olarak işletmenize ilişkin algısı ile tanımlanır. Başarılı bir markada, birçok uygulama iletişim ve tecrübe konusunda tutarlı olmalıdır. Örnek verecek olursak; Çevre (mağaza veya ofis) ,Baskı, tabela, paketleme, web sitesi ve çevrimiçi reklamcılık, içerik pazarlaması, sosyal medya satışı ve müşteri hizmetleri.

Bir marka oluşturmak kesinlikle bir süreçtir. Ancak, devam eden çaba ile müşterilerinizle uzun vadede ilişkiler kurulmanıza neden olacaktır. Bu, satışlara sürekli bir artış ve daha fazla projeye, ağızdan ağza yönlendirmelere ve ürünlerinizde ya da hizmetlerinizin savunuculuğuna yol açabilir.

Pazarlamada marka yönetimi, bir ürünün veya hizmetin algılanacak olan değerini artırmak için kullanılan bir dizi tekniktir. Etkili marka yönetimine ve pozitif marka birliği aracılığıyla sadık müşterileri oluşturur, alt satırda olumlu olan bir etkiye sahiptir. Tüketicilerin göz açıp kapayıncaya kadar markalarla ilgili kararlar aldığı bir dünyada, şirketler kanunun görüşlerini etkilemek için hazırlıklı olmalılar. Aslında, birçok işletmeye yalnızca markasını başarıyla pazarlamalarında bağlı olarak başarılı veya başarısız olmaktadır.

 

AJANSLAR NE YAPAR ?

Reklamcılık dünya çapında iki yüzyıldır var olan bir sektör ancak bunca yıldır var olmasına karşın reklamcılık ve reklam ajansları hakkında maalesef ki piyasada birçok bilgi kirliliği mevcut.

Öncelikle reklam ajansları firmalar ve firmaların ulaşmak isteyecekleri yerler potansiyel müşteriler arasında aracı görev üstlenen kuruluşlardır. Her daim müşteri adına çalışıp, müşteri adına iş yapan reklam ajansları, aynı zamanda reklamların oluşumundan kontrol edilmelerine kadar her aşamadan sorumludurlar.

 Bir ürünün veya kişinin genel imajından sorumludur. İşin temel unsurları, ürünün veya müşterinin nerede konumlanacağını belirlemek için piyasayı araştırmaktır yani;

  • Rekabetçi konumlandırmayı
  • Ürünleri
  • Markaları
  • Harcamaları

Gibi konuları detaylıca analiz etmek.

  • Pazarlama ve reklam stratejileri geliştirmek ve bu bütçeleri yönetmek
  • Basılı ve dijital reklam konseptleri geliştirmek
  • Teminat için tasarım ve düzen oluşturulmasına yardımcı olmak
  • Tanıtım faaliyetlerinin denetlenmesi
  • Fiyat ve satışları analiz etmek
  • Markanın daha geniş bir tüketici tabanına nasıl göründüğünü değerlendirmek

Gibi konuları da yönetmek ajansların temel görev ve sorumluluklarındandır.

 Elbette ki, bu ve buna benzer daha bir çok sorumluluğu sırtlanan ajansların, Marka Oluşumu Ve Yönetiminde Ajansın Yeri, temel amacı, işbirliği yaptığı markaları; Kimlik ve Pazar durumu olarak istenilen yere getirmek ve orada kalıcı olmalarını sağlamaktır.